Call Center
First minute Kopaonik
Kopaonik first minute aranzmani
Budimpesta
Posetite prelepu Budimpestu
Avio karte
Avio karte za ceo svet

Uniqa osiguranje

Ponuda grčkih ostrva

VELIČANSTVENI VASKRS NA KRFU


Krf - Meteori - Paralija - Solun

 

 

Krf je najlepši za Vaskrs i Vaskrs je najlepši na Krfu, rekoše naši putnici na jednom od mnogo  ovakvih putovanja. Neko će pomisliti da preteruju, ali kada na ovako izazovno putovanje mnogi krenu po treći, peti ili dvanaesti put, razumljivo je da se ne radi o pojedinačnim ukusima već o nečem zaista posebnom.

Vaskrs na Krfu je spektakularan i nezaboravan. U to se uvere svi oni koji se upute sa nama u avanturu zvanu Veličanstveni Vaskrs na Krfu.

Kada se događajima na Krfu i ostrvu Vidu pridruže posete fascinantnim Meteorima, Crkvi Svete Petke u dolini Tembi i celodnevni obilazak prelepog Soulna, može se reći da je ovo prava mera jednog sveobuhvatnog i nezaboravnog putovanja.

Info+

1. dan, Veliki četvrtak 05.04.2018.
Polazak autobusa u 17:00 časova sa parkinga preko puta Buvlje pijace u Novom Beogradu. Vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora (Pojate 19.00 i Predejane 21.45), pasoških i carinskih formalnosti (granični prelazi Preševo, Tabanovce, Bogorodica, Evzoni). 
2. dan, Veliki petak 06.04.2018.

Putovanje kroz Grčku fascinantnim autoputem Egnatia (E90) prema Igumenici. Ukrcavanje na brod za Krf. Dolazak na Krf. Smeštaj u apartmane/studije. Povratak u grad Krf. Obilazak grada, razgledanje zaliva Garica, Kanona, crkve Vlaherne i manastira Pontikonisi (zaštitnog znaka ostrva). Prisustvovanje ceremonijama iznošenja plaštanica u gradu Krfu. Nakon iznošenja Plaštanice iz Mitropolije povratak u apartmane/studije. Noćenje.
3. dan, Velika subota, 07.04.2018.
Doručak. Polazak za grad Krf u 08.00 h. Prisustvovanje svečanoj litiji i iznošenju moštiju Sv. Spiridona-čudotvorca. Poseta Srpskoj kući (muzeju sa eksponatima iz perioda boravka naše vojske i vlade na Krfu 1916-1918.god.). U 11.00 prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji “bacanja vrčeva”. Odlazak na ostrvo Vido, obilazak spomen-kosturnice i polaganje venaca u “Plavu grobnicu”. Fakultativni obilazak palate Ahilion, letnjikovca Austrijske princeze Elizabete. Povratak u apartmane. U 21.00 polazak za grad Krf, prisustvovanje veličanstvenoj i jedinstvenoj proslavi Vaskrsa uz litiju, svetlost hiljada upaljenih sveća, paradu filharmonijskih orkestara, sa nezaboravnim vatrometom… Povratak u apartmane/studije. Noćenje.
4. dan, Vaskrs, nedelja 08.04.2018.
Doručak. Polazak za grad Krf na Vaskršnju liturgiju i pričest (oni koji se pričešćuju, doručak uzimaju u vidu lanč paketa). Fakultativni izlet „Ostrvska tura“. Posećuju se: fabrika kum-kvota (retka citrusna biljka od koje se samo na Krfu spravljaju slatkiši i jedinstvena alkoholna pića, idealna za suvenir sa Krfa), očaravajuća Paleokastrica, vizantijski manastir Uspenja presvete Bogorodice. U povratku poseta Spomen ploči na mestu iskrcavanja srpske vojske. U večernjim satima organizovan fakultativni odlazak u tavernu poznatu po sjajnim “grčkim večerima”, uz bogat program, specifične krfske, ali i poznate grčke plesove, nošnje, muziku, kvalitetnu lokalnu kuhinju i sjajnu zabavu. Povratak u studije. Noćenje.
5. dan, Vaskršnji ponedeljak 09.04.2018.
Napuštanje studija u ranim jutarnjim satima, doručak u vidu lanč paketa, polazak za grad Krf, ukrcavanje na brod za Igumenicu. Polazak za Meteore. Poseta radionici za izradu ikona. Razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Veliki Meteoron, Sv. Nikola, Sv. Trojica, Sv. Stefan… Nastavak puta Poseta izvoru Sv. Petke sa čudotvornim moštima u dolini Tembi. Dolazak u Paraliju. Smeštaj u hotel. Noćenje. 
6. dan, Vaskršnji utorak 10.04.2018.
Napuštanje soba i put do Soluna. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva Panajia Halkeon, crkva svetog Dimitrija... Odlazak na Srpsko vojničko groblje-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme. Povratak za Beograd u popodnevnim satima. Put uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.
7. dan, sreda 11.04.2018.
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Završetak programa.

       

CENA ARANŽMANA ZA UPLATE U CELOSTI:  205 Eur

Za ostale vidove plaćanje cena je 215 Eur

Cene su izražene po osobi u dvo i trokrevetnim sobama i studijima

Deca 0-3 godine u pratnji dve odrasle osobe (sa sopstvenim sedištem u busu) plaćaju: 70 Eur

Deca 4-12 godine u pratnji dve odrasle osobe: 130 Eur

Doplata za 1/1: 70 Eur


CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

- prevoz autobusom turističke klase  (klima, tv/audio oprema, prosečne udobnosti, bez služenja hrane i pića)

- prevoz brodom Igumenica – ostrvo Krf – Igumenica

- 3 noćenja sa doručkom u LAVRION CORFU APARTMENTS (apartmani i studiji) 

- 1 noćenje u hotelu 2* u Paraliji

- razgledanja gradova Krfa i Soluna prema programu      

- obilazak Srpske kuće i prevoz brodićem do ostrva Vida

- ulaznicu za manastir na Meteorima

- usluge stručnog/licenciranog vodiča

- organizaciju putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- individualne troškove putnika

- izlet „Ostrvska tura“ 17 Eur

- obilazak palate Ahilion 15 Eur

- grčko veče 27 Eur

- grupno zdravstveno osiguranje
(deca do 18 god. 295 Din, odrasli 19-70 god. 475 Din)

- obavezne boravišne takse (1.5 Eur po smeštajnoj jedinici i danu, plaća se na licu mesta)